Olika godis ♡


Som preggo får man ju helst inte ta vätskedrivande men när man plötsligt samlar på sig massa vätska så blir man lite desperat. Vattenmelon är vätskedrivande och något jag ätit till och från under hela graviditeten. 
När vi lämnade barnmorskan i går åkte vi direkt till affären och köpte frukt för en smärre förmögenhet, vattenmelon, vindruvor och ananas. Det är frukt som faktiskt har vätskedrivande effekt och när man inte får tar medicin så får man köra på lite mer naturliga metoder. Så jag äter frukt i förbannelse och dricker massa och vilar. Pepppepp!

I natt började jag dessutom få förvärkar och mer ryggvärk vilket såklart är tufft som f*n (men det betyder ju att saker går åt rätt håll)
Bad maken åka och hämta ut ett paket till mig och även köpa lite fika till när Felicia kommer på besök senare idag. Då passar finaste maken på att skämma bort mig lite :

Typ två ton choklad, det är kärlek det!! ❤💖❤

Så nu är det vila, tens, Alvedon och godis som gäller så får vi se hur saker och till utvecklar sig ♡

Påfrestning för kroppen


Då mitt blodtryck var lite för högt när vi var på koll i måndags på förlossningen så fick jag att jag skulle hålla lite koll på blodtrycket under veckan.
Jag har turen att ha en mamma som har en grym blodtrycksmätare så har fått låna hem den och de senaste dagarna har jag noggrant mätt och skrivit upp. Det är inte alarmerande högt men det är för högt för att vara mig som alltid legat bra. Från början var det mest undertrycker som var förhöjt men sedan började även övertrycket stiga... och dessutom har jag plötsligt börjar bli svullen om både fötter, händer och ansikte, så det var lika bra att ringa efter ett besök hos barnmorskan.

Har ju världens bästa BM som helt förstod mitt tänk och mående. Hon kunde direkt se att jag börjat samla på mig vätska. 4 kilo på en vecka för att vara exakt.... 😭
Hon bekräftade att min blodtrycksmätare stämmer och mitt blodtryck håller helt klart på att öka. 
Men där finns inga spår av protein eller annat i urinen och än så länge är blodtrycket ändå under ok värden. Men ordinerades fortsatt vila, och fortsätta kolla blodtrycket hemma och hålla koll på ökad volym av symtomen och nytt besök på tisdag.

Skönt att få bekräftat ändå att man inte inbillar sig utan det är faktiskt så att blodtrycket går uppåt trots att jag gör allt "rätt" och jag har mer ont för att jag faktiskt plötsligt samlar på mig en massa vätska! Inte roligt att det är så - men skönt att det inte sitter i mitt huvud iallafall!!


Kom nu


Med 5 dagar kvar till BF så känns det som att man nu är helt klar med att vara gravid! Det likssom räcker nu.. 
Krämporna är många och det är svårt att göra någonting alls. Man är bara jättegravid. Man är stor, otymplig, jättetrött, har ont överallt, kan typ inte göra något själv längre.. 
Det är en jobbig väntan nu, speciellt när man tänkte att rent tekniskt kan väntan vara i mer än två veckor till! 
Hur ska man orka två veckor till??

Det man ska ägna sig åt så här i slutet för att främja att kroppen blir redo är att vila och att promenera. Det är vad alla säger. 
Jag får ont i mellangärdet av att ligga och ont i rygg+bäcken av att gå. Haha så underbart, livet i ett nötskal typ...

Har fysiskt ingen ork, kan inte göra mycket innan jag måste vila för att inte få ont. Så det är väldigt svårt att aktivera dagarna.. 
Just nu ägnar jag mest dagarna med att vila, värvar lite med att då och då plocka undan i hemmet (älskar när det är rent och fint) och laga mat. Annars försöker jag stjäla en timmes sömn då och då, dricka hallonbladste, ladda med kolhydrater, ser på serier. Vilar. Väntar. Väntar. Och väntar. 

Glömde kanske säga att en mest går och väntar nu??

En runda på förlossningen


I går kväll hade jag börjat få så ont igen i mellangärdet att de tyckte vi skulle komma in på förlossningen och kolla upp det. Även om det troligtvis inte var något så är det skönt att få kollat upp det.

Så några av nattens timmar spenderades på Halmstads förlossning... Ctg-kurvan såg jättebra ut, bebis var aktiv med fin hjärtrytm och min mage har börjar aktivera sig :-)
Tydligen är bebis faktiskt nu även fixerad vilket ju är skönt att höra ♡ 

Mitt blodtryck var dock lite högre än vad jag brukar ha och därför valde de att göra lite fler undersökningar bara för att utesluta havandeskapsförgiftning. Men allt annat såg bra ut (så bra som det kan göra med en höggravid kvinna i smärta och sömnbrist)
De kunde inte finna något mer än att bebis fortfarande helt enkelt tar mycket plats då han ligger långt upp. Så det "trycker ihop " allting där uppe och skapar mig en jävla smärta.

Man vet verkligen inte om man ska skratta eller gråta... (helst skulle jag sova!) Men det är skönt att det iallafall inte är något farligt på gång, vi båda mår bra.
Det är bara att fortsätta försöka vila och ta Alvedon och magmediciner. Och hålla koll på blodtrycket lite med... 
Går de upp eller jag blir sämre så är det ju in igen som gäller..  
Men nu tycker jag att nästa gång vi ska in så är det för att få träffa vår bebis på riktigt (inte genom en skärm) så det så!

Men ett stort tack till förlossningen i Halmstad som tog så väl hand om oss. Tog oss på allvar, lyssnade och undersökte och såg till att vi hade det så bra vi kunde ha det under tiden. Kändes väldigt tryggt inför förlossningen ♡♡

Mr & Mrs Bröllopsdag


Idag är det 7 år sedan jag hade den stora äran att få min stora kärlek till äkta make ♡
I 7 år har jag fått ha den otroliga lyckan över att få vara fru till den bästa mannen i världen!

I 11 år har vi hållt i hop, och idag är det då dessutom vår bröllopsdag. 7 år som äkta makar! Vart har tiden tagit vägen??
Jag vaknar fortfarande varje morgon med att direkt vända mig mot min älskling och får ett leende på läpparna varje gång jag får lov att väcka honom med att klappa hans kind. Varje dag fylls jag med sådan kärlek till honom och jag är så otroligt lyckligt lottad som har han i mitt liv, att jag får lov att dela mitt med honom. Det liv vi byggt upp tillsammans betyder himmelriket för mig ♡


Men i år valde vi att fira lugnt. Dels jobbar maken idag och jag som höggravid orkar inte med att gå på restaurang eller annat, så vi valde en hemma-mys-kväll i går med hämtmat, snacks och en massa film. Tände ljus och bara myste ihop. Helt underbart det med ♡
Men vi har fått en så fin blombukett från mamma, så otroligt vacker! Tusen tack 😊❤ 
Och tack till alla er som kommer ihåg vår dag och tagit er tid att skriva en hälsning, ni är så fina. Tusen tack till er alla ❤

Summa av kardemumma


Här bjuder jag på en bild som speglar verkligheten. Känner mig ful som stryk men står för hur läget är, för känslan är ungefär den samma. 😅🤣

Var på en underbar inflyttningsfest hos syster i går, var verkligen så roligt! Har dock inte en enda bild från festen för jag valde faktiskt att låta mobilen stanna i väskan under kvällen. Ibland är det skönt att likssom "bara vara" o gott sällskap. Men tusen tack syster för en underbar kväll, var verkligen jätte roligt ❤

Där emot var natten sedan hemsk... De senare dagarna har jag haft en smärta i mellangärdet som kommer och går.. och i natt blev den extrem. 
Jag som har svårt att sova för övrigt blev inte jätte lycklig. Mina "bra" nätter betyder ju numera att jag får sova en timme innan jag vaknar av att jag behöver vända mig och då gör det ont i bäcknet (och sista veckan har även all form av vändning i sängen betytt sammandragning med) så man vaknar och det tar tid att somna om, sen sover man en timme till innan man måste vända sig igen o.s.v 
Men i natt gjorde då mellangärdet ont (högst upp på magen, under brösten/vid revbenen) Det gjorde ont hur jag än låg och att röra sig/vända sig var lika med en smärta som gjorde så ont att jag grät. 
Så jag fick inte sovit alls..  Jag lyckades faktiskt inte få någon sömn förens runt 11.00 idag, när maken pysslat om en massa. 
Den här bilden är tagen runt 10 i morse när maken serverat mig frukost efter att han lyckats bädda upp till en ställning där jag inte hade så ont. Så där har ni en del av sanningen, där har ni hur det också kan se ut här hemma!
[Är så oerhört tacksam för maken som tålmodigt kämpar med att hitta sätt att få mig att må så bra jag kan med alla jädra krämpor som kommer]

Så livet som preggo är iiinte alltid så roligt 😢 Bebis får gärna titta ut nu, jag är mer än färdig med att ha ont! Vara bortskämd innan man ens är född ♡


Idag var jag och mamma en runda på maxi. Jag behövde besöka apoteket för att köpa bättre migränmedicin till maken och mamma hade också ärenden utanför maxi så då är det ju roligare att åka tillsammans ♡
Såklart råkades det hitta ubersöta bebisbyxor som mamma köpte ♡
Så snäll mormor den lille har, redan innan han ens är född 💙💙 

Köbekaga


Maken är hemma sjuker så jag passar på att pyssla om han lite. Han är ju så otroligt fin mot mig och ställer upp till hundra procent med allt jag behöver under alla mina graviditetskrämpor, så när han mår dåligt försöker jag ge tillbaka lite av den kärleken. 
Idag blev det i form av köpefika efter att han fått sova i lugn och ro i några timmar ♡
Håller alla tummarna för att han mår bra snart igen, hatar att se han nere.. He is my true love ♡

Vecka 39


Idag går vi in i vecka 39 och vi börjar känna oss mer än redo för bebis nu!
Jag är klar med att vara gravid, om man säger så... Längtar efter att kunna knyta mina egna skor igen, att inte ha ont i ryggen konstant, att kunna sitta och äta hukad över soffbordet utan att magen tar vid, att sova på mage igen ♡ att inte behöva kissa 3 gånger varje natt, att inte vakna varje gång man behöver vända sig i sängen när man sover. Längtar efter att inte känna mig stor som ett hus och osmidig som ett kylskåp! Haha.. Tur jag har en så fin make som hjälper med allt jag behöver ♡

Nyss hemkommen från det rutinmässiga besöket hos barnmorskan, allting såg lika fint ut som vanligt ♡
Mitt järnvärde fortsätter otroligt nog stiga vilket är kanon, magen växer precis som den ska, bebis hjärta slår fort och fint och han ligger rätt och jobbar sig neråt så att säga... 

Så det är bara att fortsätta det vi gör, vänta och vila ♡ Så kommer bebis när bebis bestämmer sig för det helt enkelt. 

15 dagar kvar 💙


Idag fick vi present av mamma. Eller kanske inte vi utan mer bebisen ♡ 
Redan innan jag blev gravid hade jag bett mamma om att få ett "mormorsrutor-överkast" till vårt barns barnvagn. Snäll som mamma är så så hon ja till det och när hon visste att det låg en liten pojke i magen så satte hon fart med att virka rutorna (vilket är kul för nu vet man verkligen att filten är till hundra procent gjord bara för honom♡)
Och nu är filten klar, SÅ fin blev den! Så vackra färger och passar perfekt i barnvagnen där den ligger nu och väntar på bebis ♡

Tusen tack finaste mamma för gåvan. Den är verkligen precis vad jag önskade mig för vår son ♡ 


Sedan överraskade maken mig med blommor nu ikväll med. Han är ju så otroligt fin!!

En härlig söndag med andra ord! ❤❤

Vi väntar på fler..


[Min underbara älskade familj, snart blir vi en till ♡]


Fick sytt 2 "väskor" till våra regnskydd idag med, känner mig så duktig ♡
Vi har regnskydd både till liggdelen plus bilstolsdelen till bebis barnvagn, men vi hade inget att förvara regnskydden i. Ser riktigt tråkigt ut att ha dom i plastpåsar tycker jag, så stal lite vaxduk från mamma och tog fram symaskinen och sydde 2 fodral. Inte hundra procentig gjort kanske men tycker ändå de blev rätt bra 😊

Ingen mer tandvärk?


Igår var det en underbar Mikael Wiehe konsert och idag var det tandutdragning, snacka om att byta fokus...
Jag har känt att tandvärken inte riktigt släppt efter senaste akutbesöket hos tandläkaren i förra veckan och då innebar det att det måste vara min dåliga kindtand som behövde dras... något jag egentligen inte ville göra utan lugnande men när värken inte riktigt släppte tvingades jag tänka om. Även om tandvärken inte alls var så farlig som i förra veckan fanns hela tiden oron för att det skulle blossa upp igen, kanske med den oturen att det skedde i samband med förlossningen... kunde inte släppa den oron så maken ringde och fick tid för tandutdragning hos min egna tandläkare (som jag är mer trygg med)

Så to day was the day...
Blev ett hårt besök där min käke fick rätt mycket stryk så tanden inte ville ut. En förvånad tandläkare slet för att få ut tanden samtidigt som hon skulle försöka se till att jag inte hade ont eller mer obehag än nödvändigt. Visade sig att tanden hade fler rötter än vad som syntes på röntgen! Ajaj för mig. Länge sen jag gick ifrån tandläkaren så bedövad, kunde knappt svälja mitt egna saliv...

Sen hem och så bäddade maken ner mig och jag har ordinerats vila hela dagen och det håller jag på. Tack och lov hjälper Alvedon mot värken i käken nu när bedövningen släppt (då jag är preggo kan jag ju inte ta något annat) 
Så nu är det bara att fortsätta vila, och hoppas på en snabb och smärtfri läkning och att jag slipper ha mer problem med tandvärk nu!

Ny vecka


Idag går vi in i vecka 38! 20 dagar kvar till BF! 💙💙
Helt sjukt hur tiden kan gå så fort och så långsamt samtidigt!
Vi längtar så efter bebis och för våran del hade han gärna fått komma i går, vi är så redo och vi har väntat och längtat efter han så länge. Men samtidigt är det sjukt när tänker på hur otroligt fort tiden ändå har gått, helt otroligt att vi gått 260 dagar redan och förberett oss på bebis ankomst!


Firad dagen med att vila med min tens-apparat fastklistrad på ryggen. Älskar verkligen min tens och är så tacksam för att vi hyrt den! Den hjälper fantastiskt mot ryggvärken och det är guld värt när man får ont när man är ensam hemma och ingen kan ge en massage! 
Så det är ett hett tips till alla gravida (och andra med problem med ryggen) att faktiskt prova en tens!


Besök hos BM


Idag var det äntligen dags för besök hos BM igen, eller ja, vi skulle ju varit där redan i förra veckan men pgr sjukdom fick vi vänta tills idag.
Men allting såg lika fint ut som vanligt *puh* magen hade perfekta måttet på 34 cm, bebis hjärtljud var perfekta, och mitt järnvärde har otroligt nog kommit upp till 112! Alla var väldigt förvånade och nöjda (det är tillochmed högre än när jag skrevs in!) Så äntligen ger det resultat och blodmässigt är nu även jag redo för en förlossning ♡♡ Känns sjukt bra!

Håller min viktkurva bra och blodtrycket var fint med. Så allting var bara bra. Bebis verkar må som en prins ♡♡
Blivande föräldrar kan pusta ut en stund igen! 


Måste dessutom slänga upp en bild på senaste inköpet vi gjorde till bebis ♡ Jag och maken tog en runda på Väla i lördags (kolla bebissaker är det som alltid får mig att må bra!) Och vi hittade denna underbara söta dräkten som inte gick att motstå! ♡
Tänk att snart är bebis här, snart får vi mysa med honom och faktiskt klä han i allt vi köpt och fått ♡ 
Man börjar bli liiite otålig nu, man längtar så!

10 år ♡


Idag är det hela 10 år sedan jag lyckades ta mitt körkort! 10 år på dagen idag!
Minns än den enorma lyckokänslan när jag kunde springa till mamma med världens största leende som berättade om att jag klarat det! 
Det var en lång och tuff resa men mamma fanns där hela vägen. Inte bara det enormt fina att mamma och b-g generöst nog betalade hela mitt körkort, utan mamma fanns även med genom blod, svett och tårar. Hon stred för mig, hon körde 50 mil för att jag skulle kunna övningsköra och köra upp, hon trodde på mig och gav mig alltid styrka ♡

Så denna dagen ger jag alltid en kaka eller tårta till mamma för att visa min uppskattning. I dag blev det en kladdkaka med grädde och färsk frukt (såklart sockerfritt)


Eftersom det var 10 års jubileum idag så ville jag göra något extra, så det fick bli lite godis i form av sockerfri marshmallows doppade i choklad. Hoppas det smakar ♡

Tusen tack igen mamma för mitt körkort. För att du alltid finns, för att du är du. 
Jag älskar dig  ♡

Lyxstart


Startar söndagen med att maken laga skrabbelurer till oss ♡♡ 
Sååå gott ❤ Bästa starten ever! 

Glöm inte att gå och rösta idag gott folk! 

Frukt


Så svullna fötter och händer idag, då är man tacksam att man har en make som hjälper en med massa massage och få på mig stödstrumpor, haha! 
Tack vare det har dagen gått rätt så bra. Passar man på att vila ibland med fötterna i högt läge och tensplattor på ryggen så går det till och med att få saker gjorda här hemma! Så som äpplemos! 
Tagit en massa äpplen från moster och håller på att göra massa mos att frysa in, maken älskar ju äpplemos och finns det någon bättre än den man gjort själv? ♡ 🍏🍏


Frukostbuffé


Efter gårdagen så behövde man lite avkoppling, och vad är då bättre än frukostbuffé med familjen??


Där fanns så mycket gott och det var en riktigt bra start på dagen ♡


Och så kom den söta batmandräkten vi beställt med ♡ Är den inte söt??

Och vi skickar ut ett stort tack till alla er som skrivit och stöttat med tanke på gårdagen. Ni är bäst! ♡♡

När inte allt stämmer.


Det var visst inte tillräckligt att lida av svullna fötter/händer & läppar tillsammans med huvudvärk och lite tandvärk, nej vi får lägga till minskade fosterrörelser med visst..
Idag har inte bebis i magen varit så aktiv som han brukar, jag brukar kunna känna tydligt när han är vaken och när han sover/vilar men han var ovanligt lugnt. Tog därför eftermiddagen/kvällen till att ligga ner och vila och följde alla tips för att se om bebis ville börja aktivera sig mer men fick på min höjd en liten buff som svar...
Till sist blir man ju orolig så maken ringde förlossningen som var så hjälpsamma och så att det troligtvis inte var något men att de ändå tyckte vi skulle komma in och göra en undersökning. 
Så det gjorde vi. Fick gjort en ctg-kurva och en läkare kom även och gjorde ett Ultraljud där det kollades hur mängden fostervatten var och hur flödet i navelsträngen var.
Tack och lov så såg allt bra ut ❤❤ 
Kurvan var fin, bebis pendlade fint i hjärtslag som sig bör och fostervattnet var bra och navelsträngen fungerar fint. Bebisen låg även bra och vi kunde se han röra sig lite under ultraljudet. Så otroligt skönt att få höra att allt är bra, bebis har troligtvis bara en "lathetsdag" och bör bli mer aktiv igen snart annars skulle vi höra av oss igen.
Men nu kan vi slappna av och det är skönt. Allt är bra med bebis ❤❤❤

När man lyckas med en bild


Började dagen med nyheten att jag vunnit veckans bild i tidningen Hallå! Var tydligen bilden på lilla Astrid som gick hem (vem kan egentligen säga nej till de ögonen?)
Alltid så roligt när man vinner något och det känns så klart extra kul när det är med ett foto man tagit 😊

När det inte går som man tänkt sig...


Idag gick vi in i vecka 37! Helt galet att från och med nu så anser det faktiskt helt normalt om bebis kommer! 
Enligt schemat skulle vi idag besökt barnmorskan igen, något vi alltid ser fram emot, att få ta nya prover och se så allt fortfarande är bra, få senaste kollen på mitt järnvärdet som ju varit lite svajigt, lyssna på bebis och se så han ligger rätt fortfarande. 
Men började istället dagen med att få nyheten att BM var sjuk så vi får vänta ända tills nästa vecka innan vi ska dit igen. Riktigt tråkig start på dagen. Blir inte lättare med hormoner i kroppen kan en tillägga!

Men maken peppade på, gav mig fotmassage (Har för övrigt börjat få jättesvullna fötter och nu passar nästan inga skor alls!!) Och fick mig att fortsätta dagen. 


Mestadels av dagen har dock ägnats åt vila med fötterna högt, men lyckades faktiskt med konststycket att vara lite huslig här hemma med, bakade banankaka och lagade gulasch. Inte så dåligt. Nu sitter jag med tens-apparaten och ger min rygg lite behandling och saknar min älskade make så otroligt mycket! Helt sjukt att man kan sakna någon så mycket! Men han jobbar "bara" i 3 timmar till innan han kommer hem, har vi tur så är jag fortfarande vaken då och kan få en massa kramar och pussar innan mitt sömntåg kommer ❤

Offmode


Viloläge idag, inte gjort många knop. 
Har idag typ 2 ton med allmänna graviditetsproblem så som svullna händer och fötter, ryggont, nästäppa, huvudvärk och sammandragningar. Dessa kan jag stå ut med utan större klagomål men har dessvärre drabbats av en jävla tandvärk 😭😭

Sedan jag blev gravid har jag inte tagit en endaste smärtstillande tablett, hur ont jag en haft så har jag valt att inte ta något för bebis skull. Men i går fick jag ge mig, inget annat hjälper mot tandvärk, så jag tar Alvedon... hjälper tack och lov. Men då det inte försvunnit så blir det väl att ringa tandläkaren i morgon. 
För det är inte tillräckligt med att vara höggravid och gå och ha en kommande förlossning framför sig, nej tydligen ska man behöva ha tandvärk och behöva ta sig till tandläkaren med. Känns verkligen som man vill lägga sina sista sparpengar på att betala för att gå till den vidriga tandläkaren och laga tand, dessutom utan någon form av lugnande då jag som sagt är gravid så kan inte ta något! Usch och fy, tycker faktiskt lite synd om mig just nu! Förbaskade tandvärk!!! 

Röda skalddjurs-fest


I går hade vi kräftskiva. Eller ja, det var faktiskt mest Robins fest då jag inte ens äter kräftor/skaldjur alls, så jag var mest hjälpreda denna gången vilket passade bra då det är lite osmidigare att anordna fest när man är höggravid, haha 🤣Dukade upp för långbord och precis som alltid går vår familj all in när det gäller så det gjorde såklart vi med när vi dekorerade vårt hem ♡Det blev en massa mat (kallskuret för hälften av oss som inte äter skaldjur), massa samtal, tävling, spel och underbart sällskap! 


(Tog tyvärr inte fler bilder resten av kvällen) men tack alla för en underbar gårdag ♡♡
RSS 2.0