Våran första julmarknad på Mixen

Skriv inläggstext 

Lite innan klockan två igår så började det komma folk till våran lilla julmarknad. Det var stressigt de sista timmarna innan men tillslut var cafét klart, fiskdammen uppe, tomten helt klar, per i viken hade fått igång grillen där ute och alla säljarna var redo i det stora tältet. 

Det började komma mer och mer folk. Glädjen var stor.  Det fortsatte komma folk. Till sist var det helt knökfullt med folk! Gården var full. Bilarna fick parkera långt bort längst vägarna, att gå in på Mixen var ett stort äventyr för där var köerna så långa att den sträckte sig igenom hela butiken. Där var så mycket folk och alla var så glada och nöjda och förvånade och positiva! Den grillade korven blandades med glöggdoften och med julmusiken genom högtalarna så var stämningen otroligt härlig! När skymningen kom så blev julmarknaden så vacker med alla marschaller och lyktor och mammas laserljus, det blev så vackert och juligt  (tänkt att vi kunde ha sådan tur med vädret att det slutade regna och inte blåste så mycket!) 


Vårt lotteristånd hade ett stort bord välfyllt med fantastiska vinster - kan säga att vart enda en av lotterna gick! :-)



Fiskdammen och cafét sköttes av proffsig personal och vår alldeles egna tomte var Jannike, så söt hon var ♡

[Bloggen har fått för sig att lägga vissa bilder ner idag tydligen men jag orkar inte krångla så ni får bara ta det]


Sen har vi så söta säljare på marknaden som gav små julgåvor ♡ De är ju för goa!! ♡



Och när marknaden var slut så hittade man denna fina texten på Facebook - de orden värmde så otroligt mycket i hjärtat - blev så rörd! ♡♡



Klockan 18.00 var det dagsom att tacka för oss.  Marknaden var över och vi kunde andas ut. Blev en otroligt skön och mysig avslutning på det hela sedan genom att duka långbord och äta landgång och prata en massa ♡


[Som ni ser på bilden så är nu även Leah ägare av en tomtedräckt ala Pia&Sandra. Vi hade tyg över från när vi sydde våra egna och eftersom hon skulle ställa upp och jobba med oss under marknadsdagen då ville vi överraska med en tomtedräckt till henne med. Hoppas hon trivs med den ♡]
Nästa på tur är att matte vill ha en rock i det stuket (så vi blir enhetliga som ansvariga av marknaden) och Robin vill ha en hellång rock med luva till hans tomte! Blir att jobba mer med det där materialet, haha.

Idag har vi städat iordning. Tältet plockades ner och paketerades in i lådorna och kördes tillbaka, alla möbler och bord ställdes tillbaka, pyntet och skyltarna togs ner, och marknadssakerna packades ner i en låda tills nästa år.

Och vi är så nöjda. Vi vågade aldrig tro på ett så bra första år! Vi hade aldrig kunnat inbilla oss att det skulle komma så otroligt mycket folk! Ingen av oss! 
Och allt gick så bra. Det finns saker som vi kommer göra ännu bättre nästa gång, saker vi såg kunde utvecklas och en del som kunde ändras. Vi tog lärdom. Men det gick så bra.  Alla var så glada och nöjda. Det var sådan stämning. 
Jag är faktiskt mållös över hur bra det gick. 

Och med det måste jag/vi passa på att tacka dom som gjorde det möjligt!  Till mamma som överhuvudtaget lät oss ha julmarknaden på hennes gård och lokaler och som stöttade genom hela projektet och planeringsfasen och förberedelsernatt,  till b-g som hämtade och lämnade tältet i mellbystrand, till Robin för all hjälp med bildredigeringarna och körning och med att sätta upp och ta ner tältet  (och med all hjälp där hemma med förberedelserna inför marknaden) och till Leah som villigt ställde upp till att vara en "allt i allo" under marknaden - Tack och lov - det hade blivit totalt kaos om hon inte hade kunnat hoppa in där hon gjorde! Tack till Felicia och Simon som så fint skötte fiskdammen  (och lite annat när det behövdes) och till Jonas och Anna som skötte cafét. Tack till Jannike som ställde upp som tomte ♡ Tusen tusen tack för all hjälp ni gav! Utan er hade det varit helt omöjligt! Ni är värda guld men kan bara ge min tacksamhet och kärlek. Tack! 

Och stort tack till er säljare som kom, både ni som vi känner och även till er som var nya. Utan er hade det faktiskt inte varit en marknad och vi känner oss ärade att ni ville vara med hos oss på våran första (och helt ovisa) marknad. Tack! ♡

Och till er som kom och besökte oss! Så himla underbart och fantastiskt att se så många människor som hittade dit! Tusen tack för att ni kom, och vi hoppas vi ses igen nästa år! ♡

God jul till er alla! ♡